Πληροφορίες

Η Ταρώ είναι μια πολύ διαφορετική τράπουλα, που αποτελείται από 78 κάρτες. Χωρίζεται σε δύο Αρκάνες: τη Μεγάλη και τη Μικρή.

Η Μεγάλη Αρκάνα περιλαμβάνει είκοσι δύο κάρτες, με τις ιερογλυφικές φιγούρες, που λειτουργούν σαν αρχέτυπα.

Η Μικρή Αρκάνα συνίσταται από πενήντα έξι κάρτες, κι αποτελείται από τέσσερις κατηγορίες, που η καθεμία έχει δέκα κάρτες, αριθμημένες από το ένα μέχρι το δέκα, και τέσσερα εικονογραφημένα χαρτιά με τα εξής ονόματα: Ρήγας, Ντάμα, Βαλές και Ιππότης.Τα σύμβολα στη Μικρή Αρκάνα είναι: οι Κούπες, τα Μπαστούνια, τα Σπαθιά, και τα Δηνάρια ή Πεντάκτινα.

Η ιστορία πίσω από την Ταρώ είναι ιδιαίτερη. Η προέλευση τους χάνεται στα βάθη των αιώνων. Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια από πού και πότε προέρχονται.

Για εμάς, τους Έλληνες, υπάρχει η εκδοχή προέλευσης των Ταρώ από την αρχαία Ατλαντίδα, ενώ ο σκοπός δημιουργίας εξυπηρετούσε δύο σκοπούς. Ο πρώτος, για καθημερινή χρήση και μαντικές προβλέψεις. Ο δεύτερος, η διαφύλαξη και προστασία των μυστικών της Παγκόσμιας Γνώσης.

Το όνομα παραμένει επίσης γρίφος. Σε ευρύτερο επίπεδο, κάποιοι υποθέτουν ότι η ονομασία Ταρώ προέρχεται από το αιγυπτιακό  ta-rosh, που σημαίνει «ο βασιλικός δρόμος». Άλλη πιθανότητα είναι να προέρχεται από τον αναγραμματισμό της Ιταλικής λέξης ROTA που σημαίνει ο τροχός της τύχης. Άλλοι ισχυρίζονται πως έχει σχέση με την Τ ο ρ ά, τον νόμο της εβραϊκής Καμπάλα. Ενώ, υπάρχει και η εικασία πως η ονομασία οφείλεται στο όνομα του Αιγύπτιου Θεού της μαγείας Θωθ ή Τωθ, συνδέοντας έτσι τα Ταρώ με τα μυστήρια των ιερέων της Αιγύπτου. Υπάρχει, επίσης, η θεωρία πως οι κάρτες έχουν τόπο καταγωγής την Κίνα. Η τελευταία θεωρία φαίνεται ως η επικρατέστερη, καθώς η τυπογραφία στην Κίνα προϋπήρχε σε προχωρημένο στάδιο, σε σύγκριση με τις δυτικότερες χώρες. Σε όλες τις ξένες γλώσσες το ονομάζουν Tarot, εκτός από τα ιταλικά που το λένε Tarocco.

Ανεξαρτήτως προελεύσεως, η Ταρώ, πέραν της μαντικής της διάστασης, αναφέρεται σε πανάρχαιες φιλοσοφικές έννοιες και αρχετυπικά σύμβολα. Μέσω αυτής και μιας δύναμης, από την οποία διακατέχεται, μαθαίνουμε όσα χρειαζόμαστε, ώστε να πορευτούμε καλύτερα.

Με ένα άνοιγμα των καρτών, ο αναλυτής/αναλύτρια παρακολουθεί να ξετυλίγεται η αλήθεια, λαμβάνει πληροφορίες, αποκτούν Γνώση. Διότι οι κάρτες αυτές ανοίγουν μια πόρτα, αυτή των αθέατων περιοχών της ψυχής!

Στρωσίματα & Απαντήσεις

Οι κάρτες Ταρώ μάς δίνουν τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες μπορούμε να εξαντλήσουμε μέσα από τα στρωσίματα, και έτσι να απαντήσουμε στα ερωτήματα που επιθυμούμε.

Τα στρωσίματα που υππαρχουν είναι :

Δωρεάν στρώσιμο

Σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν ένα στρώσιμο τεσσάρων καρτών!

Πατήστε επάνω στις κάρτες για να αποκαλυφθούν και πατήστε ξανά για την ερμηνεία.

Ερημίτης

Η κάρτα του Παρθένου. Συμβολίζει την ανάγκη να απομονωθείτε λίγο, να βρεθείτε με τον εαυτό σας και να σκεφτείτε ανενόχλητοι τα θέματά σας. Συμβολίζει επίσης τη φρόνηση, τα γηρατειά, τον σοφό άνθρωπο, που βρήκε τη γνώση μέσα από τη μοναξιά. Όσο αφορά όμως σε θέματα που έχουν ένα γρήγορο, κινητικό χαρακτήρα επειδή η κάρτα έχει αργή ενέργεια μπορεί να βγάλει καθυστερήσεις και προβλήματα. Η κάρτα αυτή λειτουργεί πάντα με αργούς ρυθμούς. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να καταλάβετε και για να μπορέσετε να δώσετε πρακτικές λύσεις στα προβλήματά σας μπορεί να είναι ίσως και μήνες αλλά αυτό δεν πρέπει να σας τρομάζει ή να σας κάνει να χάνετε το θάρρος σας ή την ελπίδα σας γιατί το διάστημα αυτό είναι χρόνος πολύ εποικοδομητικός για το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού σας και για το πνεύμα σας. Στα οικονομικά θέματα η κάρτα αυτή δηλώνει ότι κάνετε μια σωστή διαχείριση των πόρων σας συγκρατώντας λίγο τα έξοδά σας και κρατώντας γενικότερα μια πιο συντηρητική στάση απέναντι στα χρήματα.

Κόσμος

Η κάρτα αυτή είναι η τελευταία της Ταρώ και συμβολίζει το τέλος και την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας και την επίτευξη των στόχων σας. Επιτυχίες. Ολοκλήρωση. Γάμος. Εγκυμοσύνη. Η τύχη είναι με το μέρος σας και λειτουργείτε πάρα πολύ δημιουργικά. Στα οικονομικά σας είναι περίοδος ξεγνοιασιάς και οικονομικής επιτυχίας. Κατάλληλη περίοδος που ευνοεί αγοραπωλησίες ειδικά ακινήτων. Προαγωγή, ανεξαρτησία και σε θέματα υγείας έχετε επιτέλους την αποκατάσταση που περιμένατε. Στα προσωπικά σας θέματα ο έρωτάς σας είναι δυνατός και προχωράτε μαζί καλά και με επιτυχία. Ολοκλήρωση, επιτυχία παντού, ανταμοιβή, εξύψωση εργασιακή ή κοινωνική, κέρδη, κυριαρχία, υλοποίηση σπουδαίων υλικών και πνευματικών στόχων, θρίαμβος σε κάθε προσπάθεια. Θεωρείται η πιο θετική κάρτα Ταρώ.

Αυτοκράτειρα

Η κάρτα της Αυτοκράτειρας συμβολίζει τη λογική, επειδή, πολλές φορές, οι θυσίες που κάνει, είναι αποτέλεσμα πνευματικής διεργασίας. Δηλώνει ειδήσεις και εξελίξεις αργές αλλά σοβαρές στα επαγγελματικά σας ή από την οικογένειά σας. Συναντήσεις με άτομα που τα γνωρίζετε κοινωνικά και τα οποία μπορεί και να έχουν έναν χαρακτήρα λίγο πολύ εγωιστικό. Η κάρτα σχετίζεται και με θέματα που έχουν να κάνουν με επιχειρήσεις και εξωτερικό. Επίσης, ερμηνεύεται και ως πιθανή βοήθεια από κάποια γυναίκα, είτε εντός, είτε εκτός της οικογένειας.

Αρχιερέας

Ο Αρχιερέας – Ιεροφάντης είναι η κάρτα του Ταύρου. Συμβολίζει μια ανώτερη Γνώση, η οποία οφείλεται να αξιοποιείται σε κινήσεις επαγγελματικές και συναισθηματικές. Η κάρτα γενικότερα δηλώνει υγεία και θεραπεία άρα πάντα είναι ευνοϊκή στα θέματα των σχέσεων. Επειδή η κάρτα δηλώνει και μαγνητισμό αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε να μαγνητίσετε τη βοήθεια ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο μέσα από ένα δάνειο ή πιο ευμενείς οικονομικούς διακανονισμούς για το άτομό σας. Σταθερότητα, τιμιότητα και ειλικρίνεια. Αν η κάρτα αναφέρεται σε κατάσταση και όχι σε πρόσωπο τότε είστε προστατευμένοι και μάλιστα ισχυρά από άτομα που θα σας βοηθήσουν στα προβλήματά σας.

Ανακάτεμα
Δείξε

Πακέτα συνδρομών

Υπηρεσίες Ταρώ

Τα πακέτα μας είναι οικονομικά και συμπεριλαμβάνουν ερωτήσεις και τηλεφωνική επικοινωνία.