Πληροφορίες

Η Ταρώ είναι μια πολύ διαφορετική τράπουλα, που αποτελείται από 78 κάρτες. Χωρίζεται σε δύο Αρκάνες: τη Μεγάλη και τη Μικρή.

Η Μεγάλη Αρκάνα περιλαμβάνει είκοσι δύο κάρτες, με τις ιερογλυφικές φιγούρες, που λειτουργούν σαν αρχέτυπα.

Η Μικρή Αρκάνα συνίσταται από πενήντα έξι κάρτες, κι αποτελείται από τέσσερις κατηγορίες, που η καθεμία έχει δέκα κάρτες, αριθμημένες από το ένα μέχρι το δέκα, και τέσσερα εικονογραφημένα χαρτιά με τα εξής ονόματα: Ρήγας, Ντάμα, Βαλές και Ιππότης.Τα σύμβολα στη Μικρή Αρκάνα είναι: οι Κούπες, τα Μπαστούνια, τα Σπαθιά, και τα Δηνάρια ή Πεντάκτινα.

Η ιστορία πίσω από την Ταρώ είναι ιδιαίτερη. Η προέλευση τους χάνεται στα βάθη των αιώνων. Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια από πού και πότε προέρχονται.

Για εμάς, τους Έλληνες, υπάρχει η εκδοχή προέλευσης των Ταρώ από την αρχαία Ατλαντίδα, ενώ ο σκοπός δημιουργίας εξυπηρετούσε δύο σκοπούς. Ο πρώτος, για καθημερινή χρήση και μαντικές προβλέψεις. Ο δεύτερος, η διαφύλαξη και προστασία των μυστικών της Παγκόσμιας Γνώσης.

Το όνομα παραμένει επίσης γρίφος. Σε ευρύτερο επίπεδο, κάποιοι υποθέτουν ότι η ονομασία Ταρώ προέρχεται από το αιγυπτιακό  ta-rosh, που σημαίνει «ο βασιλικός δρόμος». Άλλη πιθανότητα είναι να προέρχεται από τον αναγραμματισμό της Ιταλικής λέξης ROTA που σημαίνει ο τροχός της τύχης. Άλλοι ισχυρίζονται πως έχει σχέση με την Τ ο ρ ά, τον νόμο της εβραϊκής Καμπάλα. Ενώ, υπάρχει και η εικασία πως η ονομασία οφείλεται στο όνομα του Αιγύπτιου Θεού της μαγείας Θωθ ή Τωθ, συνδέοντας έτσι τα Ταρώ με τα μυστήρια των ιερέων της Αιγύπτου. Υπάρχει, επίσης, η θεωρία πως οι κάρτες έχουν τόπο καταγωγής την Κίνα. Η τελευταία θεωρία φαίνεται ως η επικρατέστερη, καθώς η τυπογραφία στην Κίνα προϋπήρχε σε προχωρημένο στάδιο, σε σύγκριση με τις δυτικότερες χώρες. Σε όλες τις ξένες γλώσσες το ονομάζουν Tarot, εκτός από τα ιταλικά που το λένε Tarocco.

Ανεξαρτήτως προελεύσεως, η Ταρώ, πέραν της μαντικής της διάστασης, αναφέρεται σε πανάρχαιες φιλοσοφικές έννοιες και αρχετυπικά σύμβολα. Μέσω αυτής και μιας δύναμης, από την οποία διακατέχεται, μαθαίνουμε όσα χρειαζόμαστε, ώστε να πορευτούμε καλύτερα.

Με ένα άνοιγμα των καρτών, ο αναλυτής/αναλύτρια παρακολουθεί να ξετυλίγεται η αλήθεια, λαμβάνει πληροφορίες, αποκτούν Γνώση. Διότι οι κάρτες αυτές ανοίγουν μια πόρτα, αυτή των αθέατων περιοχών της ψυχής!

Στρωσίματα & Απαντήσεις

Οι κάρτες Ταρώ μάς δίνουν τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες μπορούμε να εξαντλήσουμε μέσα από τα στρωσίματα, και έτσι να απαντήσουμε στα ερωτήματα που επιθυμούμε.

Τα στρωσίματα που υππαρχουν είναι :

Δωρεάν στρώσιμο

Σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν ένα στρώσιμο τεσσάρων καρτών!

Πατήστε επάνω στις κάρτες για να αποκαλυφθούν και πατήστε ξανά για την ερμηνεία.

Πύργος

Το γκρέμισμα, η πτώση, η βίαιη αλλαγή. Συμβολίζει τον υλικό κόσμο και η καταστροφή του δεν είναι άλλο από την καταστροφή της στενόμυαλης αντίληψης, ότι ο κόσμος είναι μόνο αυτό που βλέπουν τα μάτια μας και αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας. Αυτή η κάρτα είναι μια κάρτα που πάντα λειτουργεί καταλυτικά και είναι δείκτης αλλαγών και ραγδαίων εξελίξεων. Υπάρχει ο κίνδυνος για ατυχήματα ή για συγκρούσεις οι οποίες μπορεί να είναι και με πρόσωπα του περιβάλλοντός σας με αποτέλεσμα τη διακοπή μιας σχέσης σας. Στα προσωπικά σας μπορεί η εμφάνιση αυτής της κάρτας να σημαίνει ένα τσακωμό με το σύντροφό σας ο οποίος μπορεί και να φέρει και τη διάλυση της σχέσης. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις υπόλοιπες κάρτες του ανοίγματος. Προσοχή στα οικονομικά σας, γιατί αυτή την περίοδο λεφτά που περιμένετε δεν έρχονται και υπάρχει γενικότερη ασυνεννοησία στις υποθέσεις σας. Η πιο αρνητική κάρτα της Μεγάλης Αρκάνα, καθώς μιλά για απόλυτη καταστροφή, αν δεν προσέξετε.

Μάγος

Ο Μάγος συμβολίζει το νέο ξεκίνημα, τον πόθο και τις πρώτες απόπειρες. Ένα νέο ξεκίνημα στην ερωτική σας ζωή, μια καινούργια γνωριμία σας αναστατώνει και σας ξυπνάει την περιέργεια και την επιθυμία. Η τύχη είναι με το μέρος σας και ο έρωτας αποκτάει μια αύρα περιπέτειας. Μια νέα επαγγελματική κίνηση, μια αλλαγή στα επαγγελματικά σας. Εκπλήσσετε αυτήν που θέλετε και κάνετε νέα ξεκινήματα με τον αέρα του νικητή. Δείχνει πρωτοβουλία, αυτοδημιουργία, δημιουργικότητα, νέα αρχή, επιτυχία στις επιδιώξεις, αρκεί να υπάρξει μια σωστή νέα αρχή.

Ιέρεια

Η ιέρεια συμβολίζει τη λογική, την καρποφορία. Εκπροσωπεί την πνευματική και μυστικιστική γνώση. Είναι η απρόσιτη θηλυκή αρχή, απόμακρη και ταγμένη στο έργο της βαθύτερης γνώσης, της μαντικής και της διαίσθησης. Η κάρτα συμβολίζει μια γυναίκα μυστηριώδη που γνωρίζει πολλά αλλά δε μιλάει. Μπορεί να είναι μια μάνα, μια αδελφή ή και μια φίλη. Όταν πέφτει δηλώνει περίοδο γονιμότητας και κέρδους από γυναίκες ή γενικότερα από πελάτες. Δηλώνει ειδήσεις που περιμένουμε και θέλουμε, εξελίξεις σε προσωπικά μας θέματα (ειδικά αν είστε άνδρας τότε η γυναίκα που σας ενδιαφέρει σας σκέφτεται έντονα και βαθιά). Πνευματική σιγουριά. Δηλώνει όμως και τη γυναίκα με τάση για υλικές απολαύσεις. Ακόμα, για όσες γυναίκες ενδιαφέρονται, δηλώνει πιθανή εγκυμοσύνη στο μέλλον.

Αυτοκράτειρα

Η κάρτα της Αυτοκράτειρας συμβολίζει τη λογική, επειδή, πολλές φορές, οι θυσίες που κάνει, είναι αποτέλεσμα πνευματικής διεργασίας. Δηλώνει ειδήσεις και εξελίξεις αργές αλλά σοβαρές στα επαγγελματικά σας ή από την οικογένειά σας. Συναντήσεις με άτομα που τα γνωρίζετε κοινωνικά και τα οποία μπορεί και να έχουν έναν χαρακτήρα λίγο πολύ εγωιστικό. Η κάρτα σχετίζεται και με θέματα που έχουν να κάνουν με επιχειρήσεις και εξωτερικό. Επίσης, ερμηνεύεται και ως πιθανή βοήθεια από κάποια γυναίκα, είτε εντός, είτε εκτός της οικογένειας.

Ανακάτεμα
Δείξε

Πακέτα συνδρομών

Υπηρεσίες Ταρώ

Τα πακέτα μας είναι οικονομικά και συμπεριλαμβάνουν ερωτήσεις και τηλεφωνική επικοινωνία.