Πληροφορίες

Η Ταρώ είναι μια πολύ διαφορετική τράπουλα, που αποτελείται από 78 κάρτες. Χωρίζεται σε δύο Αρκάνες: τη Μεγάλη και τη Μικρή.

Η Μεγάλη Αρκάνα περιλαμβάνει είκοσι δύο κάρτες, με τις ιερογλυφικές φιγούρες, που λειτουργούν σαν αρχέτυπα.

Η Μικρή Αρκάνα συνίσταται από πενήντα έξι κάρτες, κι αποτελείται από τέσσερις κατηγορίες, που η καθεμία έχει δέκα κάρτες, αριθμημένες από το ένα μέχρι το δέκα, και τέσσερα εικονογραφημένα χαρτιά με τα εξής ονόματα: Ρήγας, Ντάμα, Βαλές και Ιππότης.Τα σύμβολα στη Μικρή Αρκάνα είναι: οι Κούπες, τα Μπαστούνια, τα Σπαθιά, και τα Δηνάρια ή Πεντάκτινα.

Η ιστορία πίσω από την Ταρώ είναι ιδιαίτερη. Η προέλευση τους χάνεται στα βάθη των αιώνων. Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια από πού και πότε προέρχονται.

Για εμάς, τους Έλληνες, υπάρχει η εκδοχή προέλευσης των Ταρώ από την αρχαία Ατλαντίδα, ενώ ο σκοπός δημιουργίας εξυπηρετούσε δύο σκοπούς. Ο πρώτος, για καθημερινή χρήση και μαντικές προβλέψεις. Ο δεύτερος, η διαφύλαξη και προστασία των μυστικών της Παγκόσμιας Γνώσης.

Το όνομα παραμένει επίσης γρίφος. Σε ευρύτερο επίπεδο, κάποιοι υποθέτουν ότι η ονομασία Ταρώ προέρχεται από το αιγυπτιακό  ta-rosh, που σημαίνει «ο βασιλικός δρόμος». Άλλη πιθανότητα είναι να προέρχεται από τον αναγραμματισμό της Ιταλικής λέξης ROTA που σημαίνει ο τροχός της τύχης. Άλλοι ισχυρίζονται πως έχει σχέση με την Τ ο ρ ά, τον νόμο της εβραϊκής Καμπάλα. Ενώ, υπάρχει και η εικασία πως η ονομασία οφείλεται στο όνομα του Αιγύπτιου Θεού της μαγείας Θωθ ή Τωθ, συνδέοντας έτσι τα Ταρώ με τα μυστήρια των ιερέων της Αιγύπτου. Υπάρχει, επίσης, η θεωρία πως οι κάρτες έχουν τόπο καταγωγής την Κίνα. Η τελευταία θεωρία φαίνεται ως η επικρατέστερη, καθώς η τυπογραφία στην Κίνα προϋπήρχε σε προχωρημένο στάδιο, σε σύγκριση με τις δυτικότερες χώρες. Σε όλες τις ξένες γλώσσες το ονομάζουν Tarot, εκτός από τα ιταλικά που το λένε Tarocco.

Ανεξαρτήτως προελεύσεως, η Ταρώ, πέραν της μαντικής της διάστασης, αναφέρεται σε πανάρχαιες φιλοσοφικές έννοιες και αρχετυπικά σύμβολα. Μέσω αυτής και μιας δύναμης, από την οποία διακατέχεται, μαθαίνουμε όσα χρειαζόμαστε, ώστε να πορευτούμε καλύτερα.

Με ένα άνοιγμα των καρτών, ο αναλυτής/αναλύτρια παρακολουθεί να ξετυλίγεται η αλήθεια, λαμβάνει πληροφορίες, αποκτούν Γνώση. Διότι οι κάρτες αυτές ανοίγουν μια πόρτα, αυτή των αθέατων περιοχών της ψυχής!

Στρωσίματα & Απαντήσεις

Οι κάρτες Ταρώ μάς δίνουν τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες μπορούμε να εξαντλήσουμε μέσα από τα στρωσίματα, και έτσι να απαντήσουμε στα ερωτήματα που επιθυμούμε.

Τα στρωσίματα που υππαρχουν είναι :

Δωρεάν στρώσιμο

Σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν ένα στρώσιμο τεσσάρων καρτών!

Πατήστε επάνω στις κάρτες για να αποκαλυφθούν και πατήστε ξανά για την ερμηνεία.

Δύναμη

Η κάρτα του Λέοντα. Συμβολίζει τη δύναμη, τη ζωτικότητα. Δηλώνει τη θέληση, την αντοχή, τη δύναμη, την αυτοκυριαρχία, την οικονομική ευρωστία, το πάθος. Η Δύναμη αυτή δεν αναφέρεται στη σωματική, αλλά στην ανωτερότητα, στη δύναμη του χαρακτήρα. Είναι κατά κάποιο τρόπο η συνέχεια του Άρματος, το επόμενο βήμα, με την έννοια ότι όταν μαθαίνουμε να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας, αποκτούμε δύναμη, θάρρος, υπομονή, αποφασιστικότητα, τις αρετές δηλαδή που περιγράφει αυτή η κάρτα. Η Δύναμη αντιπροσωπεύει το κουράγιο ν’ αντιμετωπίζει κανείς τους προσωπικούς του δαίμονες με ηρεμία και χωρίς φόβο. Μια κάρτα που δείχνει πως πρέπει να κινηθούμε στα θέματα που επιθυμούμε.

Σελήνη

Η κάρτα του Ιχθύ. Συμβολίζει αυτά που είναι κρυμμένα είτε βαθιά στο υποσυνείδητό μας ως φόβοι είτε αυτά που το περιβάλλον μας μάς κρατά κρυφά. Υποδεικνύει έλλειψη εμπιστοσύνης, ασάφεια στην έκβαση κάποιας υπόθεσης. Η κάρτα μιλάει για ευαισθησία αλλά και για απάτη, προσοχή λοιπόν σε ψεύτικους φίλους ή ανταγωνιστές. Ίσως έχετε αντιδράσει υπερβολικά σε μια κατάσταση και τώρα να είστε ακόμη πιο μπερδεμένοι από πριν.Στα οικονομικά θέματα αυτή η κάρτα δηλώνει άγχος για τα λεφτά αλλά και μια μικρή βοήθεια από γυναικείο πρόσωπο. Πρέπει όμως να έχει πέσει μαζί με καλές κάρτες για να ενισχύσει θετικά τα οικονομικά, διαφορετικά μπορεί να δηλώνει εντελώς λάθος χειρισμούς σε αυτό το θέμα. Στα επαγγελματικά όμως δηλώνει αύξηση της πελατείας σας ειδικά αν η δουλειά σας έχει να κάνει με γυναίκες και αν είστε άνδρας τότε η κάρτα αυτή επάνω σας δηλώνει ότι εκπέμπετε μαγνητισμό αυτή την περίοδο ικανό να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον γύρω από το άτομό σας.

Ιέρεια

Η ιέρεια συμβολίζει τη λογική, την καρποφορία. Εκπροσωπεί την πνευματική και μυστικιστική γνώση. Είναι η απρόσιτη θηλυκή αρχή, απόμακρη και ταγμένη στο έργο της βαθύτερης γνώσης, της μαντικής και της διαίσθησης. Η κάρτα συμβολίζει μια γυναίκα μυστηριώδη που γνωρίζει πολλά αλλά δε μιλάει. Μπορεί να είναι μια μάνα, μια αδελφή ή και μια φίλη. Όταν πέφτει δηλώνει περίοδο γονιμότητας και κέρδους από γυναίκες ή γενικότερα από πελάτες. Δηλώνει ειδήσεις που περιμένουμε και θέλουμε, εξελίξεις σε προσωπικά μας θέματα (ειδικά αν είστε άνδρας τότε η γυναίκα που σας ενδιαφέρει σας σκέφτεται έντονα και βαθιά). Πνευματική σιγουριά. Δηλώνει όμως και τη γυναίκα με τάση για υλικές απολαύσεις. Ακόμα, για όσες γυναίκες ενδιαφέρονται, δηλώνει πιθανή εγκυμοσύνη στο μέλλον.

Εγκράτεια

Η κάρτα της Εγκράτειας είναι αυτή που εκπροσωπεί το ζώδιο του Τοξότη. Εκφράζει τη διδαχή, τη μύηση, τη μετριοπάθεια, την οικονομία, την έξοδο από σκοτεινές καταστάσεις, τη μεταμόρφωση. Υπονοεί την επιτυχία, η οποία προέρχεται μέσα από υπομονή και καλές κινήσεις – καλούς χειρισμούς. Μπορεί οι καταστάσεις και τα θέματα που σας απασχολούν να κινούνται με λίγο πιο αργούς ρυθμούς αλλά ο χρόνος που κυλάει είναι χρόνος για να απορροφήσετε τα δεδομένα και να κατανοήσετε την βαθύτερη ουσία των πραγμάτων. Στις σχέσεις σας υπάρχει κλίμα κατανόησης και πολύ έντονα θετικά μηνύματα από τους γύρω σας. Αν είστε μόνος/ησας, τότε ετοιμαστείτε για την άφιξη ενός έρωτα που θα είναι βαθύς, αληθινός και ειλικρινής.

Ανακάτεμα
Δείξε

Πακέτα συνδρομών

Υπηρεσίες Ταρώ

Τα πακέτα μας είναι οικονομικά και συμπεριλαμβάνουν ερωτήσεις και τηλεφωνική επικοινωνία.